Ensimmäiseen kauteensa Kolmosessa valmistautuva Liry ja ensimmäiseen kauteensa Nelosessa valmistautuva Castilla ovat solmineet farmisopimuksen. Sopimuksen mukaisesti Liryn pelaajilla on mahdollisuus esiintyä myös Castillan sarjapeleissä, nykysäännöillä pelaajaliikenne farmisopimuksessa on vain yksisuuntaista.

Coach Pena löytää tästä yhteistyöstä useita hyviä asioita. “Se on hyvä asia, että meillä on iso pelaajarinki ja saadaan mahdollisesti peliaikaa sellaisille pelaajille, ketkä eivät ole saaneet meillä tarpeeksi peliaikaa ja myös lisää peliaikaa meidän omille maalivahdeille. Teemme mielellään myös yhteistyötä tälläisen nuoren joukkueen kanssa ja olen tyytyväinen, että saadaan uusia suhteita luotua ja autettua myös näitä nuoria Castillan poikia!”

Castillan urheilutoimenjohtaja Karri Ellonen näkee yhteistyössä olevan myös voimaa. ”Meille Castillassa tämä Liry-yhteistyö on tärkeä osoitus siitä, että nuori seuramme on vakiinnuttanut paikkansa alueen vanhempien seurojen joukossa. On meidän ilo tehdä paikallista yhteistyötä Liryn kanssa. Yhteistyö varmistaa pelaajien saatavuuden aikana, kun osa pelaajistamme suorittaa varusmiespalvelusta.”

Lappeenrantalaiset ikärakenteiltaan ääripäistä löytyvät jalkapalloseurat tekevät täten siis yhteistyötä ja molemmille pitäisi löytyä hyötyä tästä yhteistyöstä. Viime kaudelle perustettu Castilla nousi kabinetin kautta jo toiseksi kaudekseen Neloseen ja joukkue on erittäin nuorekas koostuen pääosin noin 20-vuotiaista pelaajista. Toissa vuonna 40-vuotisjuhliaan viettänyt Liry taas on kulkenut pitkän tien alasarjoissa aloittaen nyt seurahistorian ensimmäistä kauttaan Kolmosessa nousun varmistuttua kabinetin kautta viime talvena ja Liryn joukkue koostuu pitkälti kokeneista pelimiehistä. Liryn Kolmosessa pelaavan aktiivikokoonpanon keski-ikä ilman ikinuorta Coach Penaa menee yli 35 ikävuoden ja harjoitusvahvuudesta löytyy vielä muutama kokenut kehäkettu lisää pahan päivän varalle.

Kuvassa vasemmalta Liryn Coach Pena, Liryn apuvalmentaja Ilkka Seppänen Liryn fysiikkavalmentaja sekä joukkueenjohtaja Aleksi Koskinen, Castillan urheilutoimenjohtaja Karri Ellonen ja Castillan joukkueenjohtaja Elmo Scharin.

Pin It on Pinterest